PREGNANCY TEST

Sy hanya gunakan Mamma Perfect yg hanya jual di kedai ecoShop sgt berbaloi... sekotak ada 3set so boleh test 3kali... lepas dah nmpk double line bru la yakin dan guna upt digital (clearblue) plak utk tahu usia kandungan ???... Bile check dah 3-4week rupanya alhamdulillah... Jenis upt apa yang anda yakin utk buat preg test?

PREGNANCY TEST
13 Balas

Sejenis tak sabar nak tau kesahihannya & takda pengalaman juga sebab pertama kali mengandung. Tak pernah beli taktau mana yang patut beli dulu. Pergi Guardian nampak ada Clearblue terus beli walau harga agak mahal tapi okla ada 2 dalam box tu. Berbaloi la juga. Alhamdulillah 1st test naik double line cuma kurang terang. Selang 3 hari test lagi makin terang sikit. Lepas tu husband masih tak puas hati dia beli dekat farmasi yang biasa tu ja terus terang benderang. Orang guna yang biasa dulu, kita guna yang mahal dulu. Punya tak sabar nak tau betul pregnant ke tak ?

Alhamdulillah.. tahniah.. sama la kite sis.. sy x expect lgsung yg sy boleh naik double line.. check pakai yg eco ni je.. sbb 4 hari lewat.. sakit sengugut mcm nk keluar sgt2.. tp xkuar pun.. test naik 2 line.. ingt rosak kotla masuk angin.. esk baru beli yg clear blue.. tp sebelom tu test lg 2 yg eco.. sbb pikir kot btul2 rosak.. tp betul.. 5 tahun tggu.. xpenah naik 2..Alhamdulillah.. skrg dh 21 mggu..

2y ago

Allahu sis... Allah uji sis sebab mampu.. inshaAllah.. Allah nak gantikan yang lebih baik.. sis kuat.. perancangan Allah adalah sebaik2nya..

saya first time guna brand mamma ni.beli kt farmasi..brp ringgit tah..tak sampai seminit dah nampak line..then esoknya beli clear blue digital.kecewa tgk not pregnant..so tgh confuse peknen atau x..

sy cuma guna yg murah2 under rm10 sebb dh mmg tgh bulan ? tp sbb suami excited dh nmpk double line, dia beli lagi 2 tp brand lain2. alhamdulillah masih double line and lagi terang dri first try.

Beli brand guardian je. Murah juga and accurate. Beli 2 kotak, 1 kotak 2 batang. Ni dah preg, lg sekotak tak guna pun lg, nk bg siapa pun tak tau. Nak simpan takut expired lak ?

sya pelik la buln 12 ade cek 2 kali laen kabur masih nmpk,buln 1 ade cek lgi kabur tu ade lgi,sya cek smpi 6.1.22 tu las sya cek...thu2 je 9.1.22 sya dh period

Sya biasa guna yg niy tp selalu dpt fake hope.. naik double tp 2 3 lpastu period.. Sya lg suka guna farmasi punya ataupun dari Watson/Guardian

Tahniah ? sy selalu guna yg jenis irregular period upt, brand dip and tell. Kadang2 guna yg beli dkt shopee je, brape posen satu tu ?

2y ago

Hehe. Sy pun pakai yg kt shoppe yg 40sen satu tu...

Sy guna strip beli online. Lepas beberapa kali naik double line baru guna CB digital.

Actually kat shoppe pun byk jnma nih.. 1 cassette rm0.89 atau ada yg lebih murah..