obimin

sy hanya di bekalkan 3 vitamin je.... iron sy x dpt sebab hb sy 15.... nurse ckp hb sy tinggi..x perlu vit iron....boleh ke sy makan obimin...kang makin tinggi pulak hb sy...

6 Balas

Hb 15 rsanya btul laa knpa nurse dah xkasi iron tblet tu .. tak silap sy bcaan 16 atau 16 ke atas dah d kira darah pekat , bila darah pekat pun xelok jgk cma jrang sgt berlaku kes darah pekat bila ibu mngndg ...

Dengarla ckp nurse sis, takyah dah amek supplemen lain ok, plus, sila bnyakkan minom air, 3 vitamin tuuu

4y ago

agree. sy pn vitamin b complex dorang xbg dh sbb ada selera mkn. masa sy amik 4 serangkai tu naik mendadak berat sy. lps tak amik alhamdulillah maintain. rasanya vitamin2 semua better ambil atas nasihat doc. takut terlebih kt mna2 kita taktau sbb badan org lain2 kan.

Kalau Nurse dah bgi 3 vitamin tu dah ckup sis.. nurse bgi ikot ape yg diprlukn oleh bdan kita..

Obimin paling rendah kandungan iron dalam tu. Kalau nurse bagi sis Obimin, makan jela.

Rasanya xprlu sist..tkut ada ksan kalau hb lbih drpd kiraan kk yg sptutnya...

Rsa nya x pyh mkn dh sis sbb hb sis cntk..klu bwa 11 btter bru mkn