perut rasa keras sebelah kanan je

Sy hamil 4 bulan.. Dan selalunya bila.baring tu rasa sebelah kanan tu mcm keras dan menonjol . Normal ke ye? Org kata patut nya kat tengah bawah pusat.. Tolong kalau ada sesiapa tahu.....

16 Balas

Saya selalu kena hari" sis bila nak mengiring kanan je mesti rasa keras je.. Saya baru 13 minggu kadang2 belah kanan ada benda cucuk" mcm jarum kadang" mcm rasa ditarik, tanya suami, suami ckp isteri kawan dia ckp normal je 😁🤲

awak sama macam saya sis. haritu saya pegi klinik sebab sakit perut. alang2 tu scan skali sebab cakap kat doc perut slalu ngeras. Bila scan, baby saya dok tepi jugak sebelah kanan dan sangat aktif. so tak risau dahh 😊

Belah kanan tu mybe punggung n bhagian blakang die,smlam mse cek up,saya tnye nurse 😂 tp mmg selalu mcm kne tumbuk belah kiri,oo rupenye kaki n tangan die kt situ

Banyak je saya baca baby suka duduk kat sebelah perut je . Termasuk lah baby saya , perut pun senget je bila baring , dia suka duduk kat kanan .

Sy pon baby selalu rasa mengeras dan menonjol belah kanan. Ada masa masa je baby pegi belah kiri. Skg 6 bulan nak masuk 7 bulan.

😂😂😂ingatkn sya ja rasa mcm tu.. kadang kiri. Tapi banyak belah kanan. Kena miring kiri.. klu miring kanan rasa sakit..

Saya sebelah kiri.. Kalau tido mesti kena mengiring kanan.. Kalau kiri.. Tak selesa betul rasanya.. Mcm keras.. Hihi

Normal, mgkin kantung besar, dia ske merayau..sy kiri kanan, tgh sume ada..ikot ati dia nak g mana..huhu..tp seronok

sya plak belah kiri...n bby lebih aktif brgerak d sblh kiri ..sya dh 5bln

4y ago

Sy pun 5 bln. Tp baby aktif sblh kanan. Kdng2 keras je rase sebelah kanan perut ni. Haha 😂

Sama dgn saya...selalu belah kanan tinggi dan mengeras..