Buku pink first mom

Hi. Sy first mom. Bru pregnant 5 weeks. Bila boleh buka buku pink n week brp kna scan?

8 Balas

buka buku pink klinik gov selewatnya 12w.. klinik yg sy pergi tak perlu scan mana2 utk buka buku, cuma perlukan surat confirmation dari Dr.. buat confirmation di klinik kesihatan, dah dpt surat confirmation, terus pergi kkia buat appointment.. dapat appointment next week nya (11w), masa buka buku baru Dr scan, dah nampak janin heartbeat 😊

hi awak.. start 7w ke atas boleh dah pegi scan..biasa time tu dh nampak janin n heartbeat.utk buka buku pink boleh call kk berdekatan awak ..tanya sama ada boleh walk in atau kene ada appointment..nanti tanya juga dokumen ape kene bawa masa buka buku ya..boleh start makan folic acid.tahniah awak.

Kalau di klinik gov dinasihatkan kena buka sebelum usia kandungan 3 bulan. Sebelum buat buku pink, kena scan sampai nmpk kantung dan jantung baby (masatu saya scan around 10-11 week). Seeloknya tunggu usia kandungan sebulan baru scan, lepastu boleh terus buat buku pink

Scan dalam 6-8 weeks sbb time ni dh boleh nampak jantung and pergi kk terdekat untuk buat appointment bukak buku pink tu 5 weeks dh boleh yg penting sebelom 9 weeks (3bulan)

3mo ago

1st baby hr tuu, sy buka buku pink minggu ke 12 ...

Saya bila dah nnpak degupan jantung baby baru pg buka buku (untuk kk), kalau swasta biasanya 9w keatas baru blh buka

seelok² nya 13week baru bt buku pink, tu kt tmpt sy la.. terus bt first scan

boleh je bila2 pun..

sy 11weeks