bby 6m

Hi sy first ibu..14hb ni ank sy 6bln bru bolh mkn..sy jd confius nurse ckp xbolh kasi bby mkn gula n garam..kalau buat bbur ksong aje..tp mertua ckp nk buat bbur cair sup2 ltk garam..

8 Balas

sis bg yg twar2 dlu..Nty bby picky eater lau bg gram.Gula awal2...Lgpon xelok utk usus n buah pinggang jika bg gula n gram..no gula gram bwah 2thun..1G grm je klu.Bby bwah 2thun diperlukan..Jdi klu mnum susu fm dh ade gula grmnya..Klu ltk lg dlm mknan mkin bnyk..Kcian kt bby..Ade info yg pasal pmknan Anak sis google @ tgk fb yg fasal gula gram bby..Dan shre kt family..Bg bubur kosong dlu dgn tmbhan yg pure buah2an syur2an..Sb ntural perasa ade dkt syur n buah..6M nie bt 4rd jga..Bg satu perstu dlu..Sup tu nty 7m..sb 6m hnya perknlkan mknan solid kt bby dlu..

5y ago

yg pnting org kta yg kte cerewet @ kdkut yg ank xboleh mkn ape2 sis bt pekak je..Klu sakit sape yg tnggung..