7 bulan memilih makan

Maaf ibu di sini sy nk tanya.ada x ank ibu MCM sy umur skg dh 7bulan xnk mkn.klau MKN dia MKN sikit je lpstu dia xnk.sy bubur mse umur dia 6bulan sblom ni elok je MKN bnyk walaupun bubur tu xcampur perasa bby ke ank sy MKN je.dh start umur 7bulan ni dia memilih dh xnk MKN tanpa rase.😅dia nk ad rase bru dia MKN.sy cmpur sedikit garam bru dia MKN.. bole ke campur garam sikit bg rase.ank sy try MCM tu bru dia MKN.sblom ni xde rse pn dia MKN je😅skg dia pndai memilih #bantujawab

2 Balas

baby saya pun 7 bulan. ada jugak masa2 dia kurang makan mungkin sbb masakan tak pelbagai. walaupun setiap hari lain ingredients tapi sbb kerap repeat ingredients sama cuma tukar2 gitu je, jd mungkin dia bosan. pastu sekarang saya dah kerap tambah santan sikit dgn bwg merah/putih. kdg menumis kdg tak. tapi mmg dh berselera baby bila masak mcm tu.

bnyk mknny blh gune utk d jd kan perasa..batang saderi.. pumpkin..ubi pepel..dada ayam..air rebusan tulang or kaki ayam.cian ank masih kecik lg utk terima garam.

1w ago

MMG sy campur ayam isi ayam.kdg2 bilis.mertua suruh cmpur garam sikit.