sekadar luah perasaan

sy dh kawen setahun lebih.. masih belum dikurniakan anak.. kdg2 bila sy buka apps ni nampak ibu2 tnjuk gmbar baby yg comel2 sy rasa sedih.. trtanya sendiri bila agaknya nak ada zuriat sendiri.. mslh skg bila hbs ja period sy, time subur ja mst gaduh dgn suami smpai tdo blik asing2.. setiap bulan cmtu.. xtau la sy nk luah camna.. sy stress sgt2 tmbah pulak pkp skg ni.. maaf jgn kecam?

26 Balas

sabar sis....pelangi akan dtg selepas hujan......sya 3tahun menunggu ingat akn berakhir penantian tu.....pasa 25/1/20 positif.....allah uji kesabaran saya keguguran pada 4/2/20.....😢first period selepas keguguran 18/3/20...doakan pelangi indah untuk sya ye sis...sy doakan awk jugakk💪💪

4y ago

Sy doakan semoga sis diberikan rezeki zuriat.. Aamiin..

Banyakkan berdoa, bersedekah, bersabar. Kira waktu subur. Solat hajat ke. Macam kawan saya, dok sentiasa suruh stray cat berdoa untuk dia. Sampai bawak balik. Alhamdulillah lepas setahun lebih kawin now tengah berpantang. Minum jamu homemade pun ok. Usaha Dan awak boleh. Keep strong 💪

4y ago

Sama lah, saya pun tiap2 pagi ada stray cat datang rumah. Ni sebab tengok orang buat.menjadi. Kita pun try. Muhasabah diri.

Sabar sis. Ada sebab kenapa Allah kurniakan lambat,kita kena banyak sabar,berdoa,tawakal. Hargai & bersyukur dengan apa yg ada depan mata dulu. Sy 9 tahun kawen baru dapat baby. Ni baru habis pantang. Sy doakan sis ada rezeki utk ada zuriat sendiri. Aamiin3 ♥️

Sis.. Byk bersabar ya... Akak faham tu camana rasanya teringin sgt zuriat... Akak dlu pun hampir 4th menunggu bru dpt 1st zuriat..sis... Lps tu tunggu lg 4th bru dpt lg kedua... Skrg lps 5th... Prgnt ke3... 12 week++... Byk bersabar dan jgn terlalu stress ya...

Sis jgn stress tau.. Klu stress lagi susah nk lekat.. Prtma sekali jgn fkir sgt psl ank sbb klu fkir mmg akan jd stress lg susah nk lekat. PKP ni sis dgn husband nikmati msa berdua dulu.. Berbincang elok2.. Bila hati tenang bru la atur kehidupan ya..

Don't stress pls. It will affect our health. Cuba cari solusi untuk setiap masalah. In shaa Allah, ada jalan keluar. One more, klu tau masa tu masa subur, control emotion. Don't let the same things happened. Moga dipermudah semua urusan 💞

Sy 9 tahun sis br dpt anak.. Jd sis sabar ya.. ALLAH akan bg tepat pada masanya.. Xcepat xlambat.. Enjoy dan nikmatilah kehidupan berdua dulu.. G dating... Jalan2 pegang tangan.. Honeymoon..

4y ago

Setuju sangat.. Bila da ada baby.. Husb jadi no 2, baby 1st.. Hehehe

saya pun lepas setahun lebih kawen baru mengandung. But its okey. Enjoy hidup berdua pun best. Blh dating selalu. Dah mengandung ni asyik mabuk je. Nak bergurau senda pun xde mood.

Sis kalau bergaduh jgn ikutkan perasaan sis. Bila tidur tak baik ada simpan perasaan gaduh dengan suami. Biarla kita yang mengalah. Minta Allah kebahagiaan hidup dunia akhirat sis.. Inshallah

Semoga sis diberikan zuriat. Allah ada perancangan dia. sebagai manusia, kita nk selalu nak cepat, tapi Allah akan beri dlm keadaan yg tepat. Mcm jodoh saya jgk ☺