sekadar luah perasaan

sy dh kawen setahun lebih.. masih belum dikurniakan anak.. kdg2 bila sy buka apps ni nampak ibu2 tnjuk gmbar baby yg comel2 sy rasa sedih.. trtanya sendiri bila agaknya nak ada zuriat sendiri.. mslh skg bila hbs ja period sy, time subur ja mst gaduh dgn suami smpai tdo blik asing2.. setiap bulan cmtu.. xtau la sy nk luah camna.. sy stress sgt2 tmbah pulak pkp skg ni.. maaf jgn kecam?

26 Balas

saya paham keadaan sis, saya pun perna d tmpat sis. asal period mesti husband kecewa. tiap malam saya berdoa. sampai laaa. 1 day, saya jmpa kucing jalanan yg pregnant kat kedai. saya bawa balik ruma. saya jaga mak kucing tu mcm jaga anak sendiri. xlama. lepas tu alhamdullilah saya pregnant. saya kawin 2016, 2019 bru dapat anak. lepas setahun dapat anak, suami da hilang perasaan dgan saya. rasa nya, munkin skg masi waktu honeymoon buat sis, setahun lebi masi awal lagi sis. enjoy ur honeymoon phase sis. tips - lepas ml baring je jgan cuci terus - suami banyak kan minum air kelapa n mkn tauge, jgan smoking. - ml d waktu yg subur. selamat mencuba..

Allah.. Hmmm sabar byk2 k.. Kalau gado tu seboleh2 jgn la tido bilik asing2.. Wlpon salah dia kite pujuk jugak la.. Ketuk pintu pujuk baik2.. Ajak minum ke ajak makan ape2 ke jgn terus terus ajak bincang. Bgi dia tenang dlu bru bincang.. Masa solat doa semoga somi lembutkan hati.. Macam sy jugak la somi cpt panas wlpon bnde2 kecik.. Maki hamun saya kdg2 depan org ramai. Kate sy mcm2 tp nak buat mcm mne kan da somi kite.. Tiap solat sy doa moga dia lembut hati, kurang ego, kurang panas baran. Alhamdulilah skrg makin better.. Insyallah smoga perkahwinan kite masing2 kekal bahagia smpai ke jannah. Amin..

4y ago

Btul, kte pmpuan kne byk lmbutkn hati, mlainkan klu suami dh naik tngan.. lmbut hati bkn brmkna org bleh pijak kita😊

sis mcm saya, kdang2 gaduh msti saya tido bilik lain, tp lpas tu husb siap bg note kt saya kdang dia buatkan susu, mnta maaf balik mcm2 la cuba nk memujuk saya semula, saya bru kawen tak smpai stahun lagi tp tak sangka Allah bg rezeki awal, mula2 tu saya tak brharap sngat pun, saya niat dlm hati klau ada rezeki saya dan suami ada la, alhamdulillah skrg saya prgnnt almost 6 bulan, doakan saya dan bby sihat dan dprmudahkan urusan brsalin yee sis, saya doakan sis dan suami smoga suatu hri nnti diberi rezeki bby jgk inshaAllah, usaha tawakal tu penting, cuma cepat atau lambat Allah nak bagi 😊

Kenapa boleh jd punca gaduh... Kat situ kena bwk berbincang... Masing2 x boleh lah berbadi ego, kite mendirikan rumahtgga dr dasar syg dan cinta kan... Knape nk biarkan retak seribu... Cuba sis bincang elok2, jngn mudah gelabah nk mengamuk tggi suara.. Tnye knape masalah ni jd mcm tu... Ade org lain ke ape... Dan bawak lah berubat ngn ustaz, mungkin ade terkena panahan mata org, hati org kite x tahu sis... Sekadar nasihat je, sy dah lalui lbh teruk dr ni... Ini pernikahan ke dua, alhamdulillah allah bg yg memahami dan penyabar...

saya faham perasan awak.setahun menunggu zuriat and cukup je setahun saya sampai refer private hosp for perempuan. bila chck everythg okay no prblm. yhen malas fikir, ckp dgn husb maybe belum rezeki, kita enjoy dulu sementara berdua and unexpected hujung bulan 2 saya pregnt sedgkan esknya saya nk flight pi honeymoon. apapun teruskan usaha, berdoa and sentiasa positive serta percaya rezeki tu ada cuma cepat atau lambat. okayy awak, saya doakan suatu hari nnti dlm tahun ini jugak awak akan mengandung 😊

Hye si sya kongsi pengalaman sya ..sya 3 tahun bawu ad rezki sis .. pling pnting jgn stress ja ...klaw smpai 2 tahun lebih blum rezki tu normal taw ... sya pon dulu stress lama2 ..abaikan stress relaxx sis ... awal g .. sya kahwin 2017 .. smpai 2019 .. bawu lekat ..tu pon xlama ... keguguran ... insyaAllah..tgah mncuba tuk kali kdua .. sabar yaaa .. klaw trlalu fikir ... dia mggu kesuburan taw .. harap suami istri santai saja .. brbulan madu la slama yg boleyh k

Bersabar ok. Mungkin belum rezeki. Saya sendiri menunggu 5 tahun baru ada rezeki. 😊 Baru setahun lumrah rumahtangga bergaduh, berbaik, merajuk. Insyaallah sampai masa nanti, bila dua² dah ready, dah bersedia, mesti ada rezeki. Saya pun mcm tu dulu. Awal2 kahwin kerap sgt bergaduh. Bila dah masuk tahun 2,3,4 makin tkde. Alhamdulillah, diberikan rezeki anak. Mungkin masa belum sampai nk ada rezeki. Jangan putus asa ok? Byk kan berdoa. Insyaallah 😊

Sis.. Jangan sedih.. InsyaAllah.. Sentiasa berdoa agar dikurniakan zuriat. Macam saya dulu before preg anak 1st. Setiap mlm saya pegang perut saya & berdoa semoga Allah kurniakan zuriat yg soleh & solehah & x semua wanita dekat sini sudah mempunyai zuriat. Ada yg masih menunggu rezeki, ada yg miscarriage & Mcm2. Semoga sis mendapat banyak ilmu sebelum bergelar seorg ibu..

Elakkan tdo bilik asing2.. gaduh mcmna pn klau kta yg salu beralah xrugi pn.. Nk2 lg dlm tkanan nk dptkn zuriat..agak mncabar tp sy igt pesan umi sy slalu wjudkan rsa cinta trhadap psgn dgn bykkn brdoa dan saling mluah apa yg blh dibaiki dlm hbgn utk kesejahtraan brsma InshaAllah smua akn diprmdhkan.. Alhmdulillah skrg tgh tggu msa je nk jmpa ahli bru..

Try beli lingerie kt shopee or lazada, then goda suami.. Bust gedik2 sikit mgoda, dia ckp papepon awak diamkan je.. Utk erstla lg make used of dirty talk.. Sometimes its work, try utk lower down your own ego.. Make sure before goda suami dh mndi and shave semua bulus2, pakai perfume and like make up*(better pakai lotion or face cream je)