induce of labor

Sy dh induce.. sblum induce dh buka 2cm. Ada tips untuk cepatkn bukaan.. sbb kena stay kt katil sejam, xleh berdiri atau duduk

3 Balas

Bila ada masa free sis kena bangun n berjalan byk dan buat senaman seperti bercangkuk naik turun minta bantuan suami klu ada di sisi.. lepas tu amek minyak kelapa dara atau minyak zaitun sapu di keliling bibir anu kita biar licin so baby nnt senang keluar n kemungkinan langsung doc tak kan gunting punya. mcm sy lancar jer baby keluar. lepas tu amek air selusuh sapu sikit air dekat seluruh perut kita then bru minum segelas sebelum tu kena selawat 3x dulu n niat minta Allah swt permudahkan proses persalinan sis . in shaa allah kena fikir positive taw

Sy pernah terbaca baring mengiring sebelah kiri boleh bantu cepatkan bukaan

nti mommy boleh share pgalaman induce tu tak?

1y ago

Alhamdulillah 🤲