Bukaan baru 2cm

Assalamualaikum, hi semua.. hrini saya da 39 mnggu.. bukaan baru 2cm..normal ke? Ada tak cara nk cepatkn bukaan.. sbb dr kata klau tak nnti kena induce😭😭😭

1 Balas

Sis cuba buat gelek2 tepi katil tu, atau pon rapatkan tumit kaki dua2 sambil duduk mcm bersila tu. Lepastu bnyk kan berjalan. Saya ada tgok video akak ni dkt tiktok, dia buat camtu jalan bukak cepat🥰 Moga2 ceptlah bukaan sis. Saya doakan moga Allah mudahkan urusan bersalin sis amin🤲🏻❤️