Sy dh 5 kali keluar macam cecair koko.. selang sehari keluar.. kandungan sy baru 8minggu 4hari.. adakh normal?

Sy dh 5 kali keluar macam cecair koko.. selama sehari keluar.. kandungan sy baru 8minggu 4hari..

11 Balas

Sy preg ke 2 mcm ni dlm 3 bln circle spatutnya haid akn ada bleeding 1-3 hari lbh krg 1-3 titik coklat...sy x g klinik sbb malas nak d cek dr bwh, sbb sblm ni klau cek tu mmg akn bleeding lagi sbb luka selukkan alat...sy pegang klau byk darah baru ke klinik sbb tanda keguguran...sy search pun mmg normal bleeding, sy tanya nurse bila cek pun dia kata normal sbb stp kali cek kkia mmg msh positif preg

Sama. Sy pun tiba2 keluar darah coklat smlm. Sy terus pergi kecemasan. Doktor cek pintu rahim msih tertutup. Scan nmpk kantung tpi degupan jantung baby xjelas. Doktor ckp tu proses penempelan. Selasa ni review buka buku klinik. Harap2 baby sihat2 sahaja.

Sis boleh terus ke hospital untuk check. Lepastu..Sis kena bnyk rest..Awal² ni biasanya bed rest for few days. Mcm saya kena dulu. Doktor bagi saya ubat kuatkan rahim. Alhamdulillah selepas tu ok.

risau bleeding jer. mgkin terlalu aktif bergerak..pegi klinik cek dlu..pastu jgn banyak gerak. rehat jer atas katil smpai dah rase ok

sis pegi klinik takut tu tanda keguguran saya sebelum ni pun macam tu ..syukur alhamdulillah skrg pregge lagi 9weeks

Sama sy sis..... Bnyk2 berehat.... Semoga baby kita kuat bertahan Dan sihat ye insyaallah amin

4y ago

Ni kandungan ke3... Ank no2.... Sy baru lepas gugur.... Doc pakar bgtau kene berjaga2 sbb spotting tkt berulang lg.....spotting sy on off... Sy pun xtau knp... Risau tetap risau tp Cuba xnk stress.... Sis masih spotting ke? Baby ok x bila scan?

Tak normal wak . Mcm kita dulu last last xde rezeki . Pegi hsopital double cek

bawa jmpa dktr, kn nurse dh pesan awal² wlaupun secalit bawa p hsptal..

tak normal sis.. better sis refer doc n banykkn rehat ya☺️

klu sis rasa risau boleh terus ke hospital utk kepastian..