Kandungan 5 minggu dan tompokan darah..

Sya mengandung 5 minggu 5 hari..2 hari lepas ada lendiran berwarna pink..dan semalam lendiran koko..dan hari ini cecair x pekat seperti darah dan lebih kepada warna koko cair atau wrna merah cair....cecair hanya keluar sesekali shaja dan behenti..apakah maksudnya..sya dah rujuk doc dan alhamdulillah kandungan ok tetapi doc x boleh nkn bgi ubat untuk kuatkan rahim disebabkan belum nmpak janin..hari ini msih lagi keluar cecair seperti gambar....

Kandungan 5 minggu dan tompokan darah..
6 Balas

Bed rest seminggu ni. Jgn byk bergerak atau berdiri lama.. duduk lama pon klo boleh elakkan.. simptom sye miscarriage hari tu mcm ni, tp saya masih teruskn keje macam biasa. Duduk seharian, berdiri lama, drive. Lepas tu sakit sgt perut mcm nk tberak ada, senggugut ada, mcm ada bebola dekat perut nk keluar.. n esoknya mmg miscarriage.. semoga sis dan kandungan dipermudahkn urusan..

sy pun jadi mcm ni..dr 6 minggu sampai skrg 21 mggu..tapi alhamdulillah..msa bleeding 6 minggu sy terus ke klinik swasta( specialist bersalin) doktor scan wlupn kecik tapi sia agak² itu janin..kemudian doktor bg injection untuk kuat rahim dan ubt duhapson..8 mggu sy scan dah dengar hearbeat

Sblm ni sy pnh jdi mcm ni..p scan dc ckap kdgn ok..tp dy xbgthu jntug bby..time tu sy bru 8week..n selang 2 hri sy rsa skit..tp masa tu mmg dlm hti rsa cm ggur..sy g LB n yes ggur..so sis jgn buat kerja brt..jga mkn..

Kemungkinan placenta rendah. Buat masa ni jangan buat kerja berat, jangan bersama suami, banyakkan berehat. Tunggu sampai depat keputusan yang betul2 nanti ok

Sis, hati-hati. Jangan buat kerja berat. Jangan aktif sangat. Bykkan berehat. Mkn secara sihat.

pegi hosp utk scan. jgn nanti menyesal dikemudian hari