Keluar koko

Salam mommies , nak tanya . Normal ke kalau keluar lendir koko yang pekat sangat? Sy mengandung 2 bulan , sebelum tk pernah keluar macam tuu . Harini keluar koko . Sy takut laa , anyone tolong comment 🥺#firstmom #ingintahu #bantusharing

9 Balas

sama saya sis, kandungan 2 bulan jugak. Semalam ada keluar koko dalam sekali mcm tu ja, lepas pada tu takda ddah sampai sekarang. Now keluar keputihan warna putih2 kuning biasa tu. koko tu dia tak lekat kat panti. masa saya basuh kencing tu tengok keputihan warna coklat. cuma sekali tu ja, saya risau jugak. tapi sebab lepas tu dah takda lega saya. Mungkin tu sebab saya penat@rahim nak membesar. Sebab sebelum tu mmg ada rasa cramping kuat sikit kat perut. mcm nak period tu. Mgkin rahim nak meregang kan. tu dia ada turun sikit . Kalau awak rasa berterusan, kena p check ya. Tapi saya ada baca, dalam tempoh week ke 8 ni, mmg keputihan meningkat & warna keruh keruh. tak pasti itu salah satu tanda. atau takut apa apa kan. kalau koko tu berterusan, pergi check ya.

Normal sis kecuali darah bertukar kaler merah. Sy pernah jd begitu masa 1st pregnancy. Spotting yg quit lama dlm seminggu. Punya takut sampai rujuk hospital. Alhamdulillah takde pape. Now 2nd pregnancy spotting sy skjp je dlm 2 hari saja. Brown discharge dan sikit. Lps tu xde dah. Myb rahim utk first pregnancy blm biasa lagi terima penempelan benih jd pendarahan dia byk skit.

1y ago

sy coklat sikit je tpi gugur. so tk normal pun. lain org lain risiko. so better gi hospital untuk confirmation. jgn buat andaian awal sangat, tmbah2 first mom.

tak normal, ancaman keguguran. tambah2 kandungan awak dh berusia 8w. normal pregnancy tak berlaku apa2 spotting/bleeding. penempelan pon hanya berlaku masa usia kandungan 4@5w. dan hanya setitik 2 sahaja. segera ke hospital

Wasalam. Apa2 spotting atau bleeding tak kesah sikit atau banyak masa pregnant, tak normal ya sis. Boleh jadi ancaman keguguran lagi2 masa first trimester. Better sis dapatkan consult dari dr.

Better sis pergi je hospital. Saya pernah jadi mcm tu and tak lama lepas tu saya gugur. Sebagai langakah berjaga jaga better g cek doktor

sy awal dlu keluar coklat tompok tompok, threaened misscarriage. esoknye kluar fresh blood dah gugur. just pegi hosp atau klinik berdekatan

1y ago

Allahu .. sakit tak muncung itik tuu? 🥺

Better pg hospital.. Tak boleh diagnose keadaan awak berdasarkan pengalaman org lain..Badan kita berbeza2..

Dah pergi hospital? Kalau belum pergi hospital dulu.

Kne g klinik.. ade bsame suami ke?

1y ago

G klinik ye sis nt mgkin dr bg ubat kuat rahim.. moge sis n baby sihat2 ajee