pernah tipu doktor tak?

Sy dh 34weeks, brat naik mndadak, naik 4.5 kg dlm masa 2 minggu, sy tipu ckp cuma naik 1kg, lpstu takpnah ade kncing manis tp tiba2 ada, doktor sruh pg mcm2 checkup, kne amek bacaan kncing manis sendiri kt rumah tp sy tak amek pun, sy tipu kt buku pink tulis bacaan normal aje. Sy mcm takut ade ape2 effect lpas ni 😥

64 Balas

Bhyenye sis... takot baby tue la... bhye sgt2.. bab mcm tue xblh tipu sis... serius.. blh jd mcm2 dkt baby tue... 😥😥😥😥

Lebih baik pasni sis jujur je. Mmg klo ad mslh akn byk kli kna ulg ke klinik, tp ni utk kebaikn sis dan bby jugak.

Jgn tipu doc,mereka nk mudahkn awk..jaga awk n baby utk elakkn apa2 komplikasi..doc boleh tau klu awk tipu.

Doc tu nak awak n baby selamat Taknak berlaku apa2 kat baby n awak Awk pulak mcm mudah nye menipu

Bahaya utk sis & kandungan. Masa sis tipu tu sis tk terfikir terus ke side effectnya?hmm

Bahaya bila tipu result ni.. Management utk ibu GDM ni lain.. Moga ibu & baby baik2 saja ya..

Nak jadi ibu jangan selfish ya. Kencing manis tu boleh turun ke anak. Tak syg anak ke

Ermm lebih takut ngan doc dari kesihatan n nyawa anak ke? #tanyaje

Dah menipu cmtu tanggung laa kalau pape jadi kt baby nanti 😒

Xperlu tipu sbb yg rugi n sakit nati awk....doc xrugi apa2