GDM

haii mommies2. sy skang preggy anak ke-2. 29 minggu dah skrg. hari ini baru amek result. n sy disahkan ade kncing manis. bacaan 4.3/8.2. nk tanyer susu HL low fat ok x sy minum?

2 Balas

Okay, tak ada masalah. Cuma hadkan sehari sekali (gelas kecil, 200ml) saja la. Masa preggy saya opt juga ke Susu Kurma, Susu Badam Farm Fresh tu tapi saya ni sebenarnya ada lactose intolerance, minum susu saja akan kembung perut la, cirit-birit la, sakit perut la (tengok susu juga), so klinik prescribe saya dengan Calcium tablet, complete sumber kalsium senang habis cerita 😁

Ok. Susu tu rendah lemak..