Bercerai ketika hamil

Sy dgn suami nak bercerai sebab kami mmg xde sefahaman lagi . Persoalannya sy tgh mengandung . Kalau dia dah lafazkan cerai , talak akan jatuh semasa sy melahirkan kan ? Perlu ke kami tinggal berasingan semasa sy mengandung ni sementara tunggu sy melahirkan ?

18 Balas

talak dah jatuh, cuma eddah je x hbis lgi, smpailah awk bersalin, kluar je bby maka hbislah eddah .. papepun rujuk yg lebih pakar

Cerai dalam ketikan mngdung tk jatuh talak ye smua , tngok dlu ceramah dn cba fahamkan sbelum kita bgi jelas kt orng

Banyakkan bersabar dan sebolehnya cuba bincang... insyaallah ada penyelesaian nya.... 😇😎

Hmmm sampai nya hati suami awak… Sabar ya sis…

tak boleh sebumbung . dan wajib utk rujuk kt mahkamah . jgn dgn ustaz² tau

jatuh la kak..cuma beranok tu kira hbis doh iddah..

Cuba tnya pejabat agama. Lg yakin jwapan.

Surah An-Nisa.