Baby no heart beat

Sy dalam 9weeks. 1st check masa week 7 tu ada heartbeat. Tp doc suro dtg balik in 2weeks utk nk determined due date exactly bila sbb sy period x tentu. Masa 2nd scan tiba2 xde heartbeat & size baby membesar pon beberapa hari je. Bukan mcm size 9weeks. Doc terus suro pergi hosp. Sy pon pg gov hosp buat vaginal scan masih x jumpa heartbeat. Doc kata kemungkinan pregnancy x menjadi. Jd kena tunggu lg 2minggu utk kandungan jatuh sendiri atau kena cuci. Masalahnya sy xde bleeding langsung. Rasa sakit perut tu ada la sikit2 sblm ni. Tp xde la sakit sangat. Ada mommy yg pernah kena mcm ni? Betul ke sy dh miss carriage?

3 Balas

sama kes sy mse 1st pregnancy 6 bulan selepas kahwin. mse dtg checkup 6weeks doc suruh dtg lg 2minggu utk check edd, tp endup doc kata xde heartbeat and development baby stopped masa 7weeks. doc suruh tunggu 2minggu utk sac jatuh sendiri. tp lepas 3weeks sac still x jatuh lg walaupun pergi bercuti dan melompat2 ambil gambar. after 3rd weeks dtg balik ckp kat doc sac belum jatuh, doc masukkan ubat dr bawah. few hours lepas tu terus rse cramp mcm period pain dan start bleeding out. bleeding still continues smp 2weeks, dan hari ke brp belas tu, br ade ketulan sac jatuh. masa tu mmg sakit sgt smp termuntah2. lepas 3minggu dtg balik jmp doc. doc scan and check semua dah clear. no need dnc. tp doc still bg 1 week break utk rest. selepas tu sy x pregnant2 smp anniversary ke 5 thn br 2nd pregnancy. alhamdulillah, semua smooth.

apa jadi sis lepastu?

slamat xbaby?