HB LOW

Sy dah preggy 23week HB makin drop dri 10.5,10.8 smpai 9.5...2minggu skali kena check up...ubt klinik sy xboleh mkn jd pening dan muntah...sape² leh suggest x nk mkn ubt apa bg HB naik?

37 Balas

Minum air jus oren tnpa gula . Sambil makan ubat tu. Pastu paksa tidur.. sama la mcm sya. Mual je minum ubat tu

Sya dri first pregnant beli ubat kt farmasi..penah cuba ubt kk..tpi x boleh ..lpas mkn mesti muntah..

try beaumama dan jus mamariam..saya dulu pon hb low..mkn tu skrg dh normal

Sy makan maltofer,bykan mkn daging kmdian jambu batu..hb sy dh makin naik..

sy makan vitalea shaklee multivitamin. sesuai tuk yg ada masalah hb😊

Makan ubat tambah darah dengan ayaq sunquik , inshallah hb cantik

Klau nk cepat hb mkn sayur ubi dan sayur bayam merah

mkn ubat darah sblm tdo sis...jgn minum cafein ye

maltofer tablet sdp rse mcm coklat kemam jee

saya makan iberet je, alhamdulillah hb naik