UPT -ve / UPT +ve

Haii mommy2 , Nak tnya saya dh lewat period 4minggu . Pagi nie sy cek upt tak smpi 5minit upt wrna pink dpt result +ve, Yg Upt strip -Ve ? upt ni scam ke mcm mn ? ttc 6y

UPT -ve / UPT +ve
11 Balas

Saya pernah cek upt first positif pastu kedua kali test negatif tapi agak samar,rajin beli upt lain lain brand untuk pastikan preggy😂,alhamdullilah preggy juga.Tapi period jenis regular sebab makan perancang tablet,so period teratur setiap bulan.Now kandungan dah 22 week 3 day,saya scan awal 5 week tak nampak saya pegi scan balik 7 week alhamdullilah nampak kantung dan janin.8 week dah ada dengar degupan jantung baby

6mo ago

Aamiin aamiin ya rabbal aalamiin

masa pestaim preg dlu pn sy cmni. sy guna upt biasa jak bkn yg mahal. mmula x line. so sy buang kat plastic sampah dblik. pas bbrp jam sy rsa nk tgok balik kot2 2line.. ehhh btul² 2line up 😆 p klinik ni kompom preg bru 2mggu. klu cek awl mmg lmbat atau kabur upt tu. apapun sis alert jak. cek lagi hgga trang line tu. ☺❤

6mo ago

baikk sis, tq 🫶🏻 semoga ada rezeki sy kali nie 🤲🏻

Kdg masih awal mmg samar mcm tu, ada setengah strip tkboleh detect lg. Boleh check lg lepas 5 hari atau seminggu. Buat masa ni berjaga2 je dlu, jgn lasak sgt, jga pemakanan dlu dan lain lain. Semoga ada rezeki kalini utk awak. ☺️

6mo ago

baikk sis , tq sis 🫶🏻 smoga ada rezeki sy kali nie 🤲🏻

Saya pun sama guna upt ni naik faint line. Nak tunggu 2 mggu lg untuk scan. Setiap upt sensivity lain2 mgkn yang ni miu dia rendah. Itu yang dapat detect even masih awal. Moga semua dimudahkan…

same mcm sye sis... test pakai yg ni samar2 mcm tu jgk... test pakai cb digital, alhamdulillah... betul2 pregnant.... sis cuba la pakai yg mahal sikit... dip&tell pn okey... murah sikit dr cb...

6mo ago

baikk sis, tq 🫶🏻 smoga d permudah urusan kita smua 🥰🤲🏻

Kalau saya tak suka beli jenis ni, kalau boleh beli jenama dip n tell yg rm8 kat watson tu, tu lebih accurate. Try la sis. Insyallah semoga ada rezeki

Sy perna macam ni sekejap upt +ve lepas tu -ve balik, sy try cek guna clearblue digital tak pregnant pun.

6mo ago

Aminn , smoga ada rezeki kita smua sis 🤲🏻🫶🏻

repeat test dulu dgn dipp&tell. pastu nnt double confirm dgn digital cb kalau pregnant

6mo ago

baik sis, tq 🫰🏻

Period jenis regular ke tak ?

test lagi sekali ataupun pergi scan

6mo ago

baik sis , tq 🫶🏻