Morning sickness teruk

Sy dah 8 minggu. Ini pregnancy ketiga tp morning sickness makin teruk. Rasanya dah sebulan sy takboleh makan nasi. Minggu ni pulak sy langsung takboleh telan apa2. Sy mcm dah give up. Air pun dapat minum sikit je. Bila makan buah rasa perut gassy. Pening setiap masa. Bila makan akan jadi pening dan muntah. Sy sensitif sgt dgn Bau dapur/ bau rumah. Sy terperap dalam bilik dah 2 hari. Baring pening, duduk lagi lah pening. Nak lelapkan mata pun rasa berputar-putar. Makan ubat tahan muntah tapi rasa kepala berpusing-pusing dan tekak perit. Sy rasa nak ke hospital gov dan minta warded tp risau kalau hospital tak layan dan suruh balik. Sy taktahu nak buat apa dahhh 😭😭

8 Balas

ini mcm saya mngndung ank pertama..cari mknn yg awak boleh telan..jnji mkn walupon sket..air kosong xleh telan saya mmg minum je air manis k masam ke..jgn lewat mkn kalu x gas angin lg mnjd2 dan muntah n muntah..pg amk skeping biskut atau roti apa2 yg awak lalu..masuk tngh hari .kalu xlalu nasi mkn je apa yg awak lalu..jgn biar perut kosong smpai masuk angin..ptg dan malam..xksah mknn apa2 jnji sumbat