Morning sickness at 12 weeks . normal ke?

Mommies kat sini , ad tak yg dah masuk 12 week pun masih morning sickness? Saya kebelakangan ni kerap pulak pening, bau makanan yg sy masak sendiri pun buatkan sy rasa loya . Awal pagi dah muntah . kurang berselera makan nasi, prefer nak makan mee ataupun bihun sup je. Risau pun ada kalau bby tak dapat zat yg cukup nanti . Boleh tak share cara nak [email protected] rasa tak selesa ni? Thank you mommies semua?

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy pun nak tahu juga..

Sy 18week kdg2 loya lg. Selera mkn on off. Sy kalau rse loya sgt sy minim air oren. Buat masam2. Lg sy mkn asam. Sejak 12w smpi skrg sy x tinggal mkn asam. Wktu awal2 xde plk rse nk mkn.

3y ago

Sy plk perut x tahan susu. Apa jenis susu pn perut meragam lps minum. Haha. Mcm2 ya karenah time mengandung ni😂.