Tips cepat hamil

Sy dah 6 bln lpas dr keguguran..tp x lekat2 lg.. dah bnyk kli telan iclomid tp blm berjaya lg..asid folic n vitD sy ada mkn.. kt sni blh x share cara cepat hamil ataupn any suplmen ke.. harap ada yg sudi berkongsi pengalaman.. dah 5years married..

11 Balas

Pengalaman sy, selain ambil acid folic, sy tukar cara doa minta zuriat...tak tahu lah dimakbulkan ke tak tapi yakin akan nya...tukar cara, (Ya Allah, kurniakanlah aku zuriat andai dengan adanya zuriat itu membuat aku dekat denganmu maka kau kurniakanlah)...selain itu time bersama, saat suami lepaskan airnya saat tu try doa makan, dan doa moga ianya jadikan zuriat kali ni...sy ikhtiar camni jer sis...apa pun try lah dulu..in shaa Allah...maaf kalau baca doa makan tu lain sikit...😅 pastikan sentiasa bersama time waktu subur ya...ikhtiar dahulu

4y ago

T.kasih sis..😁

Sis dah buat rawatan kesuburan kat hospital? Selepas tau hasil rawatan tu, dokter akan bagi ubat jika ada masalah dalaman. Ni saya just share pengalaman, saya buat rawatan suami isteri, kalau tiada masalah and then dokter tak ada bagi ubat, Saya cuba buat cara sendiri. Saya makan ubat listra malaysia, ubat folic asid appeton, minum susu lazz kambing, tapi dlm msa yg sma saya elakkan makan fastfood (kfc,mc donald's,texas,etc) dan semua makanan yg bakar2.

4y ago

Alhamdulillah.. cuba amalkan mcam yg saya buat ni. Apa2pun jgn putus doa juga ye..

Pengalaman saya adalah gunakan bantal yg tinggi bawah punggung saya supaya sewaktu suami pancut dalam Miss V tidak meleleh keluar. Saya juga tidak membersihkan Miss V selepas bersama suami tetapi hanya memilih untuk membersihkan keesokan hari. Elakkan kencing sejurus bersama suami kerana ia mungkin mengeluarkan air mani suami bersama kencing kita.

4y ago

Oo inshaAllah sy cuba tips ni

saya gugur bulan 4 2019 dan penghidap PCOS..8 bulan selepas tu bulan 12 2019 alhamdulillah Allah bagi rezeki..dan bulan tu jugak saya amalkan acid folic dan Evening Primrose Oil(EPO) brand blackmore..try la..in shaa Allah EPO ni banyak kebaikannya..semoga Allah kurniakan rezeki zuriat buat awak 😘

4y ago

InshaAllah aamin..semoga allah bg cahaya mata pada kami thun 2020 ni..

Sye suggest sis cuba Set Ikhtiar Hamil Shaklee atau Vivix Shaklee sis 😊 InsyaAllah dgn izin Allah,tahun nie sis pregnant.. Kalau sis berminat sis boleh whatsapp sye.. Ain Syaqeera Hafeza Shaklee Independent Distributor www.wasap.my/+60172875375/SetIkhtiarHamilShaklee

" yaAllah berikanlah ibuku seorang cucu. YaAllah dengan zuriat ini, gunakan lah zuriatku ini untuk membantu agama mu yaAllah ".@ustaztido ;Tukar doakita. InsyaAllah

cuba amlkn acid folid dgn suami .. xslh mcuba ..biar sama2 subur .. sy amlkn acid folid dgn suami xabis 2kotak dh lekat , alhamdulillah ❤️

4y ago

Oo..t.kasih sis

Amalkan mnm air rebusan buah zuriat dgn suami..elakkan mkanan bminyak..bykkan ambil buah2an n sayur2an..suami jga kna jga pmkanan..

Sis boleh baca *Tips Kesuburan Mengandung Semula Dalam Sebulan* oleh Puan Samila di sini: https://bit.ly/2V9cmJW

4y ago

Ok sis tq ☺️

saya minum rebusan air taugeh selama period 7 hari.. minum skli dengan suami ,