Merancang untuk hamil

Salam...sy dah stop ambil perancang (injection depo) last bln 9 2021. Skrg sy tgh plan nk mengandung lg...tp sy belum dtg bulan dah setahun lebih...blh ke sy mengandung walaupun blm dtg bulan? Setakat ni check upt - ve...plan nk mengandung cepat#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

suami isteri buat rawatan kesuburan. Klu nak buat sendiri, isteri je lah buat ujian kesuburan guna LH test strip sendiri. buat hingga kenal waktu dan tanda subur; salah satunya keputihan warna putih telur mentah. memang ambil masa berbulan2. Dah kenal tanda kesuburan dan waktu tepat subur, ajak suami bersama. Kerapkan bersama dlm seminggu tu. Jangan setiap hari lak. Nanti sperma tak berkualiti. All the best, jngn putus asa tau.