tips cepat bersalin? selain banyakkan jalan2 n cangkung?

nak tanya mommy semua, harini sy dah 39week4day.. tp belum ada lg tanda2 ? last appointment kk bg jumaat ni pd hari due sy 21feb.. nurse bgtau kalau jumaat ni still blm ada tanda2 kk akan buat surat utk admit hospital.. lg satu sy ade terbaca kt page info ibu hamil di fb, btl ke kalau nk cpt brsalin dgn cara mkn nenas sebijik atau air nenas fresh yg di juice/blend dpt membantu? #frstpreggy

2 Balas

Petua mnum nenas tu x semua ibu2 mudah bersalin.ikut bdan masing2 sis.saya x makan apa2.saya cuma dri kandungan 5 bulan says DH Naik trun tangga 5 tingkat.tiap Ari buat ikut kemampuan.buat zba khas utuk preggy women sampai la nk bersalin.kerap jalan itik.pusing keliling taman.byk berjalan . Mmg mudah bersalin.bukaan 6 cm baby dah kluar.tpi Ada koyak ckit.kena gunting

ya. nenas membantu juga saat hujung kehamilan. lg 1 kena kerap bersama, natural induce tu..