Baby kecik?

Sy dah 33w.. Sy g kk jumpa nurse mcm biasa.. Bila nurse ukur dia kata, dia hanya dpt ukuran 28 cm. So sy kurang faham.. Lepas tu dia srh sy g jumpa doktor.. So doktor ukur pon..Dpt ukuran yg lebih kurang... Dokto x puas hati.. N scan.. Agak lama lah sy baring.. Doktor kata baby kecik dr Usia dia. N air ketuban pon agak kurang... Doktor srh buat temu janji semingu lagi... So apa yg mampu sy buat ek? Nurse srh diet sbb takut berat naik... Dah diet berat ok... Kata pulak baby kecik... Risau sy... Mcm mane nie?

13 Balas

Sy ritu ukura bby xsama dgn usia kandungan. Scan lari dlm 2w lambat dari usia kandungan. Tp bila doc ukur berat kndungan 2.99kg anggaran masa 36w. Lahir je baby 2.80kg 39w 🙊