Baby kecik?

Sy dah 33w.. Sy g kk jumpa nurse mcm biasa.. Bila nurse ukur dia kata, dia hanya dpt ukuran 28 cm. So sy kurang faham.. Lepas tu dia srh sy g jumpa doktor.. So doktor ukur pon..Dpt ukuran yg lebih kurang... Dokto x puas hati.. N scan.. Agak lama lah sy baring.. Doktor kata baby kecik dr Usia dia. N air ketuban pon agak kurang... Doktor srh buat temu janji semingu lagi... So apa yg mampu sy buat ek? Nurse srh diet sbb takut berat naik... Dah diet berat ok... Kata pulak baby kecik... Risau sy... Mcm mane nie?

13 Balas

Sy pn misi sruh diet, naik berat x blh bnyk sgt... Bru nie nurse check alhamdulillah semua ok, msa ank first sy minum susu anmum tp x diet so berat mmng naik sgt tp sis cuba minum susu anmum & kwal pemakanan skit, susu anmum blh buat bby besar.... Ank first dlu kluar 3.6kg hahaha

4y ago

Sy overweight jugak 😂 skrg dh 92kg berat sy.. nasib baik dpt nurse baik.. tkpernah marah.. sbb tanya kwn2 ramai gak kne bebel ngn nurse kalau berat naik byk.. xkisah la berat naik byk pon, yg penting ibu n baby sihat.. lps bersalin nk slim balik.. mase kawin berat 60kg je 😵