muntah muntah 2 nd trimester

sy dah 18 weeks pun masih muntah siap pkej muntah hijau lagi tp bila jmpe dr dr pelik sbb sepatutnya dah xde mcmtu. tp nk buat mcmna .. bila nk minta mc, incas mcm ingt kita ni membongak je mngada2 nk cuti dgn staff tak cukup.. muntah la konon pdhal ptutnya 2nd trimester tak mcmtu.. nasib la kena pandang serong gitu.. so seboleh2 nya sy akan terpaling tabah x nk sakit.. sakit sgt tak larat baru mc tp tula hmmm tq baca 🫤

7 Balas

badan mana sama.. ada org smpai hujung2 nk bersalin pon msih alahan. sy dah hujung2 ni pun mual msih ada.. cuma xstruk dulu..xpelik patutnya..dr laki ke pompuan. kalau dr pompuan mungkin dia xpernah ada alahan kot.. biasa org yg ckp mcm ni dia xpernah rasa alahan mngndung.. so dia pandang pelik kt org..rasanya alahan ibu mmgndung ni kne tahap naik turun msuk ward kot.. bru org xpandang serong..

Tak de pelik pon sis. Biasa la tu. Lain orang, lain alahannya. Saya alahan muntah darah sampai 20 weeks macam tu. Ada orang sampai bersalin alahan. Bos2 ni memang tak paham kita. Saya resign sebab perangai bos macam sis kena ni la. Kita macam nak meninggal mengadap alahan tapi dorang semua buat tak paham. Semoga dipermudahkan untuk sis yea 🌹

Dr ckp mcm tu?😑 Dr tu tak cukup pro lg tu.. alahan ni berlainan setiap org.ada org 1st trimester,ada 2nd,ada yg hujung2 nk bersalin. bab kerja tu ssah nk kata,dgn tak cukup org lg kan.. kdang timbul isu curiga ni bila ada isu org ambk kesempatan. cth org tu sihat elok ja tp tipu kata sakit, lama2 kantoi. org lain pun akn terpalit...

mommy sy dlu ngandungkn sy. 9bln muntah sampai muntah darah. darah merah hmpir hbis, darah da bkuman, kaki tngn bengkak, lepas da brsalin lkn sy pn masih muntah lg. xblh mkn xblh mnum. duduk hosp almost sbulan. mmg ada org alahan lebih dr 1st trimester. Jd petugas kesihatan sepatutnya xperlu pndang serong.

Nie DR intern kot. Die br jumpa beberapa patient mcm awak kot. X byk pengalaman lg. Nk pelik apa. Sy 1st tri hari2 morning sickness. Masuk minggu baru, 2nd trimester happy sungguh morning sickness kurang, akhir 2nd tri morning sickness dtg kembali. Sampai la 3rd trimester. Nurse sy kata normal je tu.

sye dri 7w sampai now dh 19w, mkn je muntah. kdg x mkn pon muntah. minum air masak pon muntah. ade org lgi pulak sampai bersalin alahan muntah2. setiap bdn org x sama. ade org langsung xde alahan.

apa nk pelik. Sy dh 31w pn hari2 muntah. air masak pn taleh telan. dugaan org pregnant tk sama

2y ago

Yeke sis alamak takutnya air gula huhu. Saya belum minum lg air gula. Berat bdn turun 10kg. Baru trimester kedua berat bdn naik 100gram je 😂 dah taktahu nak mkn apa bg makanan stay dlm perut. Goodluck sis minum air gula 🥲😂