Ada tak yg 1st trimester ok, 2nd trimester baru start muntah²?

Saya masa awl2 pregnant aritu ok je xde muntah walau susah nk telan ubat. Xde alahan sgt.. Cuma hidung sensitif yg amat.. Masuk trimester ke 2, 17w now start muntah. Habis semua mknan & ubat2 keluar balik.. Ada jgk yg sempat larut. Nak mkn semula perut x selesa.. Risau. Ubat tu perlu makan semula ke x.. Dah la hari ni kene buat bsp, tak sure la bacaan mcm mana nnti sbb ubat dah keluar semula.. Confirm bacaan tinggi sbb muntah td ubat kencing manis & calcium pun ikut keluar..

2 Balas

serupa la sis..smpai checkup tny kat doc okay ke sy tk da alahan, doc ckp bagus cma jga mkn sbb selera membuak2 nie takot sangkut lain plak..tp da trimesters 2 nie..pakej smpai🤣yg risaunya raya.. takot lembik..org sebok masak kita lembik..redha je la...klu da muntah sy tk mkn semula ubat sis..tp nak kepastian nanti sis tny doc..semoga dipermudahkan urusan ya 💖

1y ago

okay.. esok saya tca doc nnti saya tnya sekali

normal