Induce

sy da 39 minggu tpi msih xde tanda2 nk bersalin.. adakah itu normal?doktor plk bg tempoh smpai hari ahad ny..kalau xbukak jln jgk sy kne induce.. sbb sy mmg xnk overdue.. ad yg berpengalaman mcm sy x.. sy skrg sgt2 takut..hati xtenteram pkirkn sbb xdpt bersalin normal.. due sy 27/8

2 Balas

Normal. Selagi belum 40w mommy relek je.. In fact, sebelum 42w ok lg. Lainlah kalau baby besar. Tak semua org bersalin on due date, tu cuma jangkaan sahaja. Baby akan keluar bila dia ready ok mommy.

5y ago

Ameen. Semoga dipermudahkan. ❤️

Induce tk smstinye czer sis. Byk org induce bsalin normal. Induce tu utk stimulate contraction bg kuat je

5y ago

yeke...tpi tu la stiap org lain2 kn cara baby kuar.. tpi pape pon tq sis bg pndangan😘