overdue

Assalam..sy anak no 1-3 semua overdue...no 1 & 2 lewat 7 hari,bersalin normal..yg no3 normal jg tp kene induce sbb xde contractions langsung...skrg ni kandungan no4 dh masuk 39w 5d..pn msh xde rs tanda2 nk bersalin..mummy yg mane ade petua bleh la share..serik dh kene induce,sakit yg amat..huhu

2 Balas

Saya anak first pun lewat seminggu. Dah 40w pun tak rasa nak bersalin. Tapi alhamdulilah 40w 6d dia nak keluar. Tu pun gesa lepas try minum minyak kepala dara, saya amalkan lewat sangat, sepanjang seminggu tu amalkan tak miss, waktu siang.. Lagi 1 banyakkan berjalan jalan. Jalan dalam mall pun okay, tak panas hehe. Try la, mana tahu boleh diguna pakai tips ni.

5y ago

tq mummy...semua kandungab sblom ni sy mmg amalkan minyak kelapa dara dr 7 bln...hari2 mmg berjln sane sini,ade rs nyilu2 cmtu je kt laluan,tp baby x nk kua jgk..huhu...akibat pengalaman induce yg no3,mama jd takut plak nk bersalinkn no4 ni..huhu..doakan sy slmt bersalin ye...

buat senaman... banyakkan brjalan... rehat yg cukup,, semoga dipermudahkan nanti...