Da nk dkt due,xde tanda ape2..cme kontraksi palsu..

Due sy 12/12,tp msih xde kluo tanda2..cme skit pinggang,sakit blkng,kontraksi palsu ngn keputihan..kontraksi pun main2..kjp muncul kjp hilang..smlm pg ade rse kontraksi kuat mcm nk bersalin,g hspital cek jln,last xsmpi 1cm pun lg..dktor pun sruh blik dlu..kontraksi kuat sbb air kencing kotor cmpur dgn proses kpla bby nk trun...skitnya mcm nk bersalin..dktor bg ubt,harini da ok..xde rse skit..cme rse skit main2...org kate msih blh thn lg..arinie sy da 39 mggu 5 hari tp xde rse ape2..cme skit ckit2 je...klu xbersalin jgk hari selasa sy kne warded..tkotnye...risau induce je..msuk ubt dri bwh..sy xde pengalaman induce...org kate skit,btul ke?? Ade ibu2 yg ade pengalaman kne induce?? Btul ke skit?? Risau...#ingintahu

1 Balas

Hai sis , dh selamat bersalin ke ? Kene induce or natural ya ?

4mo ago

alahamdulillah...🥰