Protein dlm urine

Sy da 36minggu 4hari, semalam jmpe dr n detect protein dlm urine.. ad sape2 pernh almi x? Bhya k?

2 Balas

Albumin 1+ atau lebih? Kalau baru 1+, mungkin kencing kotor. Sy sebelum bersalin pun ada detect protein dlm urine (1+), dpt antibiotik dan sambil tu sy banyakkan minum air kosong. 3 hari lepas dpt antibiotik tu sy dh kt wad tunggu masa utk bersalin. Tp alhamdulillah before bersalin check urine dh okay balik.

2y ago

Saya sama mcm puan HH, tapi saya tidak boleh makan ubat antibiotik tu. Tekak jadi kering dan batuk, saya stop antibiotik tu banyakan minum air sahaja dan pastikan kering selepas buang air.

blh jd jangkitan kuman pd saluran kencing tu. Hati2 Minum air suam secukupnya. max 3 liter, jngn tahan kencing, bersih dan lap kering slps buang air