Urine Protein

Hi mommy-mommy. Nk minta tip dan cara, ada tak mommy dlm ni yg ada masalah urine protein tinggi? Kalau ada tip mcm mana ya nk kawal dan hilang kn protein dekat urine. Setiap kali sy check up msti urine sy sngkut protein. Mohon bantuan jika ada tip untk hilang kn protein.#ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

6 Balas

Minum air barli sis. Beli beras barli tu,pastu rebus la..minum jgn campur dengan gula. Saya amalkan minum barli dari 2nd trimester,alhamdulillah tak sangkut dah urine kotor. Lepastu kurangkan lah minum manis,banyakkan air kosong ye. Air barli tu saya amalkan minum sebelum tido. 3x seminggu. Ikhtiar ni,insyaAllah jadi.

12mo ago

Oh yeke. Baik nnti sy cuba. Tq info sis.😊

saya ada sangkut protein and blood urine ....penat seminggu sekali kena ulang ke KK ....saya amalkan minum air putih sehari 2btl yg 1.5l , minum barli biji rebus minum tanpa gula and minum air kelapa ... Alhamdulillah skrg dh clear ...and tips masa nak kencing nanti ambik yg tengah²

minum air kosong 2-3 litre sehari.. tu je tips nye.. sebelum check up kk tu, bangun awal, kencing, lepas tu minum air secawan dua, kencing lagi, lepas kencing minum lagi secawan dua, baru g kk.. tu yg sy buat lah.. sbb nak clearkan air kencing kita tu.. kencing kita terlalu pekat..

12mo ago

Baik, sy cuba. Terima kasih info.

Saya ada pengalaman. Trace protein dalam urine. Sebab kurang air n kencing kotor. Saya amalkan minum air banyak, minum barli tanpa gula. N minum ural sachet utk lawaskan kencing kotor.

12mo ago

Oh oke. Nnti sy try. Tq sis info.😊

Sya plk LEU 1+ 70leu sda minum air bnyk2 ttp sja sangkut pi + 15leu cma berkurang kotornya..

ada minum air masak x? sbb usually misi akn pesan ini saja.

12mo ago

Ada je sis. Tmbah lg dgn cuaca panas ni, lg kuat mnum air masak