urine protein

Hi,ad tips x utk hilangkn protein dlm urine?tdi sya buka buku pink..yg lain ok tpi urine sya 2+ la pula...minggu depan kena dtg klinik lgi utk check urine..selain dri mnum air bnyk²,ad tips lain x??nak mnta pendapat dgn mommies yg prnah kena mcm ni,risau sya?...

15 Balas

Sy pun kena 2kali kencing kotor +1. 3rd time dtg normal sbb sy minuk air byk2. Lps tu yg 1st 2nd tu sy terus tadah utk ambil sample urine tu yg lg kena results kencing kotor. 3rd time sy ikut doctor ckp.. kencing dulu sikit lps tu tadah and results keluar ok. Cuma mmg time2 pregnant ni kena minum air byk sbb pundi kencing kite ni tak membuang hbs air kencing so yg tinggal tu kalau tak buang akan keluar results cam gitu. Sbb tu kena kerap minum air n buang. 😪

5y ago

Ouh,patutlh...mcm tu rupanya..tQ info..💕

Mmg kena minum air masak byk2..saya kena dah aritu sbb protein dlm urine ada 2 +..Dr suruh amik sample urine utk 24 jam..klu buat urine 24 jam tu..seeloknya buat time cuti..esok tu terus hantar kt makmal.. Alhamdulilah..dah dapat result..semua ok..Dr ckp xperlu risau sgt..sbb Dr ckp cuma ada protein 0.05g/24h..

Ambil air kencing yg pertengahan mommy. Ni doc sy yg bagi tips. Jangan sambut air kencing yg paling awal keluar tu. Sebaiknya ambik yg dah dekat nak habis. Dan make sure minum air secukupnya setiap hari. ☺

5y ago

Mmg ambil kencing yg prtengahan tpu result mcm tu juga😭 ..minggu depan kena ambil kencing lagi..nak tengok ok atau x air kencing ...harap² xmcm tu dah..brusaha juga ni mnum air bnyk²,smpai balik² gi tndas😂

Saya sedang hadapi skrg, minggu lepas kene tahan wad seminggu.. Ambil sample urine 24jam.. Saya minum air berbotol2 tetap 2+ tak pun 1+.. Awal bln 10 repeat jumpa pakar untuk keputusan urine 24 jam

5y ago

Aminnnnn

Sy mgu protein lm urine lbh.. Sy mnum air barli rebus s3ndri n mnum.. Byk kn mnum air masak... Xsilap sy lau protein lm urine lbh nk kne kncing kotor...

5y ago

Ouh,air barli...sya mnum air masak bnyk² je

Protien dlm urine tu kena minum air byk je sis. Sy tial kali check up mst ade protien urine tu. Minum air masak je byk2. Skrg da ok da.

5y ago

Insyallah.. sy smpai da biasa minum air putih je. Kdg xminum pon air manis kecuali kalau teringin. Hehe..

sy pon same... doc bg sy antibiotik... n suh abis kan lam mse 2mggu... doc suh mnm air 0 byk2...

Sebelum kencing tu bersihkan dlu kemaluan n ambik air kncing y pertengahan..n banyakkan minum air

5y ago

Ouh,baiklh..tQ💕

elakkn mkn mknn yg berminyak and fast food. bnyk minum air ksong

5y ago

TQ💕

Ms mengandung ni jgn tahan kencing n minum air kosong byk2..