Bayi Tidak Mahu Botol Susu

Sy baru naik keje slps confinement 2 bln. Masalahnya bayi sy tidak mahu minum menggunakan botol. Ada suggestion botol or puting susu yang rasa2 bayi ok?

8 Balas

Baby nmpak susu fresh dan sedap depan mata mmg tak nak sis. Anak sy pun mcm tu. Cara sy, sy bg minum botol bile anak betul2 lapar.. klo breast bengkak sis pam. Sy buat mcm tu. Bile dah 6bulan ni dah senang nk bg minum botol..dorg xtolak dah. mgkin sbb aliran lebih laju..dorg mkin besa kn. Klo direct feed tersekat2. Hehe.Mlm je sy direct feed sbb anak still nk ngempeng. Yg tu susah xtwu cmne xnk bg ank ngempeng sbb ank sy xnk puting

SME lh sis .. Sye smpi berhenti kje .. Ye lah cuti 2bulan je .. Air susu bnyk .. Smpi bgkk .. N bg je lh isap .. Smpi lpe nk ajr botol .. Ckp dy sebulan sye ajar .. Ok dy nk .. N lme2 dy xmaw ... Smpi 4 botol sye blii .. Jname nuk , lpas2 jname Pureen .. Mcm2 lh .. Tp xmaw gak .. Susu pn smpi yg mahai bli still xmaw gak .. N ambek keputsn untuk berhenti kje ... Xpelh demii ank ..

Cari puting ssu mcm nii. Dlu ank sy hntr pngasuh pun tk mw mnum ssu pksa ulang alik bgi ssu bdn . Jmpa jaa puting ssu ni jnis kcil ja mmg ssuai untk mlut durg . Truss dia lancar ssu . Dkt tmpt store bby

Sy pn sm sis..ank xnk botol susu..nk msuk 9bln ni pn msih df... Nsb lum tumbuh gg lg .klu x msti bz mengigit je nti😂😂

Me to , agk sush sgt. Smpai skrg dh msk 6bulan lebih still tk mahu btl susu.

sma mcm baby sy..huhu, mcm2 botol n susu dh tukar

Same ngan my baby juga...taknak susu botol...

Saya pun sama. Camne la nak buat niii