Bayi Tidak Mahu Botol Susu

Sy baru naik keje slps confinement 2 bln. Masalahnya bayi sy tidak mahu minum menggunakan botol. Ada suggestion botol or puting susu yang rasa2 bayi ok?

8 Balas

Baby nmpak susu fresh dan sedap depan mata mmg tak nak sis. Anak sy pun mcm tu. Cara sy, sy bg minum botol bile anak betul2 lapar.. klo breast bengkak sis pam. Sy buat mcm tu. Bile dah 6bulan ni dah senang nk bg minum botol..dorg xtolak dah. mgkin sbb aliran lebih laju..dorg mkin besa kn. Klo direct feed tersekat2. Hehe.Mlm je sy direct feed sbb anak still nk ngempeng. Yg tu susah xtwu cmne xnk bg ank ngempeng sbb ank sy xnk puting