loya mual

Sy baru masuk 8minggu 2hari niari semakin teruk rasa loya dan keletihan melampau. Malam susah nak tidur. Siang pun macam tu. Bnyak mknn sy xlalu. Perut lapar tapi xtau nak mkn ape. Kdg sy order delivery tp smpai je sy xlalu nak makan. Kalau mkn buah kdg lagi rasa lapar. Macam mana yea nak atasi?

35 Balas

Cuba makan benda yang berkuah. Contohnya tomyam, sup daging, sup sayur. Saya dulu alahan, nak makan apa semua tak lalu. So saya makan tu je. Lepas tu slow slow tambah nasi dalam kuah tu sikit sikit. Sebab tomyam kan masam, haa tu ada selera sikit nak makan