Boleh ke preggy tido atas lantai?

Sy baru je pindah rumah. Kewangan agak kurang memberangsangkan untuk waktu ni jadi tak mampu nak beli katil mampu beli tilam je ?. Saya nak tanya. Boleh ke preggy tido atas lantai? Tapi bertilam. ?

28 Balas

Jgn risau awk..tak pe, sy ada katil pon, tgh cuaca panas ni, sy, suami anak tido kat luar..dorg sume tido atas toto, sy je kena bekorban tido atas lantai, tak pe la, sy lebih suka sbb sejuk..tp sakit pinggang la..hahaha..dr tak pregnant, smp nak bersalin dh..mmg kat lantai tanpa sebarang lapik pon..hahaha..jgn risau k.. InsyaAllah tak de pape..sbb dlm bilik sy sume bahang sgt2..nak pakai aircond, anak pulak tak boleh..pakai je dia akan cm susah nafas..so kipas je la..hahaha..kang pakai hari2 lak, bil mahai..hahaha..

kakak ipar saya preg 8 bulan siap tido atas lantai tak belapik .. Alhamdulilah takde masalah pape pun kat baby .. Saya pun preg 5 bulan baring² atas lantai cuma biase la sakit² pinggang nak bangun .. Benda camnie tak perlu terlalu obses sangat kak .. Akak yg kandung baby , Akak mesti taw ape yg baik dan tak pada baby yg akak kandung

Sy dr awal kawen mmng tido atas tilam.tp tilam tebal la. Lepas ada anak lg x berani tido katil. Takot anak jatuh. Stakat ni ok lg....xda masalah apa. Tp kalau tilam nipis sy xpasti pulak

Sy time2 cuaca panas ni la lg suka tido atas tilam nipis... Bentang kat lantai. Baru lena tido... Kalau atas katil, smpai ke subuh xlena2. Xpe je sis... Asalkan ada tmpt berteduh.

Ok je pon.. sya masa preggy tido d tilam jgk yg nipis lgi.. tp ok je.. cuma kalaubdah 3rd tri bagus kalau tido atas katil yg double deck pnya .. ade support kalau nak bangun..

Saya suka tido atas toto berbanding katil. Sbb bila tido atas katil jadi lemas, angin/ asid naik ke ulu hati. Tido kt bawah seronok je, perut x kembung, tido lagi lena

La..knp plk x bole tdo atas lantai..sy mmg tdo atas lantai walau Ada katil..lg selesa atas lantai senang nk pusing Sana sini tmpt pun luas..hahaha

Sama sy pun bru pindah. Dlu tido ats toto yg nipis ja. Pastu kerap sakit blkg, tido ats tilam single yg nipis. Alhamdulillah okay.

Tkpe sis ...sya pn dri bln 1 ats tilam je ..skg dh 7bln pn ats tilam je ..sbb dh pisah dgn asben ..so dok dgn mak skg 😌

4y ago

sabar tauu...byk2 kn brdoa..

Boleh. Masa sy pregnant ank sulong pun mcm awk jgk. Tido atas toto je.. Lapik bantal kalau tido mengiring.