katil baby

maaf ganggu. saya dengan suami memang tidur tanpa katil. tido atas toto. perlu ke beli katil baby? atau tilam baby boleh letak berhampiran toto? atau katil baby digunakan masa tidur siang?

5 Balas

Ikut pengalaman saya, saya menyesal beli katil baby. Sbb tak guna pun. Baby saya jenis high demand satu lagi sbb baby saya fully breastfeeding. Last2 katil baby jadi tempat letak brg je. Saya letak baby kat sebelah je. Cuma jauh sikit dari saya supaya tak tertindih baby. Saya beli yg jenis tilam yg ada siap ada kelambu tu. So lagi safety.

tak perlu kalau plan nak letak baby tdo sekali ngan kita.. biasanya kalau kita tgk western movies, diorg memang train anak tdo asing dari parents. tapi, asian moms biasanya anak tdo sekali je ngan parents. just be careful je la mase tdo.. anak dekat mana. takut tertindih ke apa

7mo ago

klu ikut pengalaman sy, baby nest pun pakai sekejap. tapi tak guna sangat pun. kbtln sy pny pun org yg bg. tapi ok la kot utk ada.. dah pakai utk 3 generasi. cuma kena simpan elok2 dalam vacuumed sealed bag.

bagi sya perlu sis. takut Kita penat Dan Tak sedar baby tercepit nnt. better asingkn tilam baby. belih baby ness tu ok tepi2 dia pon safety.

Saya dgn suami pon masih bincang isu ni ... tapi saya mungkin beli tilam baby jeh dgn net halang nyamuk tu sbb pantang kat rumah ibu .

Tak perlu