bolekah ibu hamil minom teh?

Sy baru hamil 9 minggu.. baru2 ni tekak nak sgt teh.. tak kisah la teh jenis ape.. teh tarik buat sndiri ke, teh O ke, teh yg 3 in 1 ke.. hrp ada yg sudi reply jwpn sy ni.. ?? Sekian, terima kasih.

10 Balas

Sy awl2 ta brani ambil caffien sbb pernah ad history miscarriage..so teh semua tuh brani mnum dah 5 bulan gtu..lagi stu boleh buat hb low..tapi kalau mengidam mnum lah sis..jgn sehari dua cwn sudah..

Sy pun suka teh. Lagi2 teh o panas. Tapi control jugak minum. Takut gula. And ada caffeine. Nanti hb drop

Bole je tapi jgn hari2 sis.. minuman 3 in 1 lebih baik jgn ambik. Kandungan gula terlalu tinggi..

Dlu masa pregnant ank ptama gila minum teh tarik...hari2 p lepak mamak minum teh tarik...

4y ago

Masa gila teh tarik tu bby lahir prem..28w..xtau la salah teh tarik tu atau sbb lain...😂😂😂

Bole minum teh O tapi campur limau kasturi ke. *Nurse pesan*

Klu hb low. Better jgn ambil. Nnt drop

Boleh.... tp jgn terlalu byk....

Bole tp jgn kerap..nnti hb low

minimal kn pengambilan 🤗

😊