Teh tarik, boleh ke mnum mase pregnant?

Salam semua. Sy ingin bertanya. Boleh ke ibu mengandung minum teh tarik spanjang pregnancy? Sy peminat teh tarik tegar. Minuman ape ye bole diganti utk sarapan selain teh tarik / susu?

1 Balas

waalaikumussalam.. tak elok untuk baby dan ibu.. sebab teh ada cafien.. boleh buat hb rendah.. sebab tu nurse selalu pesan elak kan minum cafien waktu pregnant.. ibu mengandung ni kena banyak kan minum susu je sis sebab susu penting untuk baby dan ibu.. tapi pilih susu yang sesuai pun penting sebab ada susu yang banyak gula.. boleh tanya nurse kat kk susu apa yang sesuai