TEH O AIS LIMAU

Assalamualaikum semua. Saya nk tanya pendapat / pengalaman ibu-ibu. Saya sering minum teh o ais limau. Mmg fav saya sepanjang mengandung ni. Ada tak ibu ibu yg sama mcm saya? Ada effect ke minum teh o ais atau teh o ais limau during pregnancy?

2 Balas

Takda apa2 efek bg saya, teh sy takde la slalu sgt minum. Tapi okay je bg sy. Cuma kalau air limau nipis tu selalu. Kalau air kosong je susah nk minum, kena squeeze limau nipis sikit, baru byk minum air.

2y ago

Kannn sama la. Wajib ada limau baru boleh minum banyak hehe

Jika hb rendah, minum secawan sehari je elok sbb teh (kaffein) mengganggu zat besi absorb dlm badan kita.

2y ago

bila hb rendah pd badan ibu, effect juga pd baby... semuanya dgn izin Allah