teh tarik

apakah kebaikan atau/dan kesan sampingan pengambilan teh tarik yang kerap buat wanita hamil trimester ?

6 Balas

dlm teh ad caffein yg bleh mnyebabkn HB drop. Tp klu HB puan ok (11 keatas) slepas mnum teh, xde masalah. Tp puan mkesure kna mkan ubat yg Dr bekalkan...contoh folic acid (trimester 1), zincofer (2nd trimester). Sy pun smggu skali mst mnum teh & coklat, tp Alhamdulillah HB ok

Nurse kan dah ckp.. Jangan minum minumam yg berkaffien.. Nti anak pramatang..saya masa mengandung saya tak minum yg berkaffien.. Sebab saya syg baby saya..

byk minum minuman yg brkafien hb kita blh drop.. klau boleh elakkan..kalau tringin pun minum sekali skala je, seminggu skli ke.. jgn slalu

Ada kesan ke? Saya setiap hari ambik ank 1st pun mcm tu nak secon pun mcm tu.quantity saya kurangkan kalau dulu 2 cwn skrg 1cwn.

Contain caffeine. Elakkan sis

Boleh buat hb low