Tips untuk ibu mengandung , kandungan 1 bulan

Sy baru dapat tahu yg sy pregnant anak pertama selepas sebulan sy kawin 🥰 Boleh tak sy nak tahu apa pemakanan yg sihat utk kandungan sebulan ? 🥰

6 Balas

Banyakkan sayur2an berdaun hijau mcm kangkung, bayam, sawi, kubis dan lain2, serta buah2an tinggi zat besi dan vitamin C mcm oren, jambu batu, buah naga tapi pastikan semua bersederhana.. makanan tinggi kalsium mcm susu, kekacang boleh amalkan.. paling penting, jangan skip Folic Acid dan Iron Tablet (Maltofer, Zincofer atau mana2 iron tablet yg sesuai dgan awak).. Jangan buat kerja ar angkat berat2.. penat, rehat.. happy2 selalu, jangan stress.. enjoy your pregnancy..! 🤗