Ibu mengandung

Saya baru dapat tahu pregnant 6week 🥰 alhamdulillah. Tapi pada 28/7 sy telah mengambil vaksin first dose, adakah ia akan memberi kesan pada kandungan sy? 😔

1 Balas

Kalau kes macam ni tolongggg bincang dgn doktor yg awk pergi check up. Doktor je tau keadaan awk. Dan klu awk pun tkde rasa sakit perut melampau, tk ada pendarahan, insyaAllah takde apa kt kandungan. Lgpun skrg vaksin dh boleh terima seawal 12 minggu utk yg mengandung, tp klu yg

3y ago

Tadi pergi jumpa doc, doc kata boleh teruskan vaksin atau nk tunggu 14weeks pon boleh. Dia kata ikut ibu nak macam mna, sbb ibu dah amik first dose..