Pemakanan semasa hamil

Saya pregnant 5w.. nak tahu cara-cara pemakanan untuk jaga kandungan yang baru ni 🫢 especially makanan untuk kuatkan rahim 🥰 thanks!!

2 Balas

folic acid jgn tggal.. stiap kali mkn make sure mknn seimbang, ckup protein, ade buah, ade sayur.. kurgkn mnum2 kopi.. mgkin bg sesetengah org ok, ade yg x ok, elakkn la mknn yg bley mnyebabkn turun darah mcm nenas, betik muda..

makan ikut suku suku separuh yg paling balik. boleh google jenis makanan yg sesuai dgn selera kita. apa pun makanan yg berkhasiat boleh menguatkan badan kita. elak semua jenis makanan yg mengarut