due date betul

first scan masa 7w1d dr swasta bg due date 1/1/22(EDD LMP).ikut calendar period pm sy dpt due sama dr swsta ..lpas buat buku pink nurse tlis kt buku 3/1/22..so nk tahu betul yg mna ye..ada kmungkinan ke bby kluar awl dri tarikh tu atau selepas tarikh tu..now 32 week,ikut first scan #ingintahu #firstbaby

6 Balas

Estimate je pun. Agak2 bila due tu. Boleh je pilih nak yg mana sbb xjauh beza pun tu. +-2 hari je. Kalau beza seminggu lebih tu mmg betul pening la 😆 Tapi ada je yg bersalin before due, lewat lepas due.

Memang KK akan lebihkan 2 hari. Saya punya pun ikut kalendar and apps lain 4hb 1. Tapi bila bukak buku, KK tulis 6hb. Nurse cakap memang procedure kiraan diorang macam tu

2y ago

owh..ptt la..ok la klau mcm tu..😅

Saya pun macamnie jugaa..duedate dekat pakar bagi 24/11 tapi dekat kk 26/11.Tapi xkisaa sebabny Sebelum2nie memang selalu bersalin awal sebelum duedate

2y ago

yang sulung dulu premature masa 28w..Yang kedua 12hari sebelum duedate..Yang ketiga nie xtahu sebab sekarang 38w pun xad tanda nak keluar lagi cuma dah ad bukaanlaa

Lebih kurang je tarikhnya sbb tak jauh beza. Depends bila baby nak keluar. Kadang awal kadang lambat 😁

2y ago

Takde laa, memang macam tu 😁

sy g swasta due 23/11/18. bila g kk due 14/11/18. ngam2 bby keluar 11hb ..

xjauh beza pun