Scan sepanjang kehamilan

Sy nk tye sy dh scan di swasta masa 9 weeks dan dah nmpk janin dan heartbeat baby..pd 12 weeks ade appointment di kk dan doc xde scan n gune gamba n edd scan swasta tu je.jadi bile seharusnye next scan ye?

1 Balas

Sy buka buku di klinik swasta jadi tiap kali check up boleh pilih utk scan atau tidak. Tp ikut apa yg sy baca dr ibu-ibu lain kt sini, scan kt kk mmg tak buat selalu. Scan seterusnya masa usia kandungan 28 minggu tak silap. Dlm 20 minggu ke atas mcm tu. Dr yg sy baca juga, klu nk scan boleh ke klinik swasta sbb kk mmg jarang scan katanya.