Ubat tahan loya/muntah

Hi sy almost 6w preggy and dah start rasa loya tapi tak muntah. Boleh ke kalau sy ambil ubat dan makan ubat tahan muntah?

11 Balas

Kalau saya, awal2 preggy loya nak muntah sbb kena makan..kalau tak makan mesti mabukk...15 minit tu dh lapar padahal baru lepas makan hehehe..memang kena ada kudap2 la sebelah saya

1y ago

Ya betul. Perut kosong memg lagi triggered rasa mual. Makan sikit tpi kerap

Saya makan veloxin . Alhamdullillah boleh makan even ada loya nak muntah tapi tak muntah . Senang hati sikit anak dapat nutrisi

Sy pun mula dgn mual2 dr sy bg veloxin. Sehari 3 kali kena makan. Dptkn rawatan dr sblum nk mulakan veloxin.

1y ago

Sama sy pun makan veloxin. Memg membantu

Sblm consume apa2 suplement or ubat, dptkan consult dr dulu. Jgn main makan je. Nanti nyesal tak sudah

1y ago

Sy memg dr yg bgi Veloxin. Dan biasa KK pun diorg akan bagi VELOXIN

Boleh. Tapi takboleh kerap. Doctor kat KK pernah bagi. Maybe boleh tanya utk kepastian

Kalau doctor bg ubat bru blh makan. Kalau saje2 beli dkt farmasi tk boleh

Boleh cari gelang ni kat farmasi. Pakai sepanjang awak alahan.

tanya doktor dulu ya sebelum ambil apa2 ubat tahan muntah.

Kalau doktor yang prescribed untuk Puan, ya boleh.

Tak perlu ubat.. banyakkan minum air

1y ago

ya. sy mnum air msk. utk hilang loya. kdg tu. loya jgk mnum air trus muntah. pstu lega. tpi sakit la tekak. mkn apa pon xdk rasa