Veloxin (ubat tahan muntah)

Hi, sy 8w and doctor prescribe veloxin sbb sy kuat sangat loya muntah alahan. Dah dua klinik bg ubat yang sama sbb dorg ckp mmg safe pregnancy. So far dua hari sy ambil Alhamdulillah loya/muntah tu dah kurang. Lega sangat sangat. Kalau tak mmg sy tak boleh makan apa langsung sbb asyik muntah. Soalan sy, takpe ke kalau almost hari2 kita makan veloxin ni? Sapa ada pengalaman? Sy taknak depends on this ubat everyday tp kalau ada hari sy tak boleh go mmg sy nak makan je ubat ni. Terpaksa jugak makan sbb nak elak muntah tu. Cuma sy takut baby affected if we ambil ubat setiap hari.

6 Balas

Saya pon tengah alahan 8w yg sangat sangat teruk. Makan muntah makan muntah je. Doc bg veloxin saya makan waktu subuh dgn air sunquick. Alhamdulillah baru lah lega sikit tak muntah setiap masa. Veloxin selamat tau utk pregnancy mommy. No worries mommy

7mo ago

Tak rasa mengantuk ke sis lps makan?

makan bila perlu je. cuba awak elak makan ubat tu selalu kalau awak ada makanan lain yg boleh hilangkan rasa mual/muntah awak tu. like asam atau gula2 berangin

Sy pun sama, teruk sgt alahan muntah tu. Mkn minum pun tak boleh mesti terus keluar. Dah 3hari mcm tu. Sy pun dapat veloxin jgk

8mo ago

Aah betul. Sy pun still muntah and dia kurangkan onlyy

Sy pun dapat ubat tu jgk. Alahan sy pun teruk lately ni. Mkn minum mmg tak boleh. Terus muntah sampai lembik kediri

8mo ago

So far ubt tu ok tak kt awk?

sy dpt ubt ni juga tp xmkn hari2..klu sy blh tahan..sy tahan. klu teruk sgt baru mkn.

sy mmg mkn hari2 klw x, xblh mkn langsung.. so far safe for pregnancy .